Medior Data Engineer SRQ162738

Opdrachtgever:

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) beoordeelt en bewaakt de werkzaamheid en veiligheid van geneesmiddelen voor mens en dier. Ook beoordeelt het CBG de veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen voor de consument.

Als onafhankelijke autoriteit reguleert het CBG de kwaliteit, werking en veiligheid van een medicijn, en stimuleert het CBG het juiste gebruik door de juiste patiënt. Daarbij zoekt het CBG nadrukkelijk de samenwerking met patiënten, artsen, apothekers en wetenschappers. Het CBG bevindt zich in de frontlinie van de Europese ontwikkelingen op dit gebied. Iedereen die een medicijn gebruikt moet daarop kunnen vertrouwen. Dit is waar het CBG elke dag aan werkt, in Nederland en Europa.

Het CBG is zelfstandig bestuursorgaan en wordt ondersteund door het agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen(aCBG) Het aCBG is onderdeel van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).


Opdrachtomschrijving:

Als data-engineer hou je je binnen het programma Nieuw GBS bezig met de datamigratie om data uit het huidige FileNet systeem naar een staging area te migreren zodat deze beschikbaar is voor het nog te bouwen nieuwe kernsysteem.


Nieuw GBS:

Het Programma Nieuw Geneesmiddelen Beoordeling Systeem (Nieuw GBS) is een veranderprogramma met als doel het proces van geneesmiddelenbeoordeling te optimaliseren met daarbij passende en toekomstvaste ICT oplossingen. Directe aanleiding voor dit programma is het instabiele en verouderde kernsysteem ICI, dat het huidige proces van geneesmiddelenbeoordeling ondersteunt. ICI is meer dan 12 jaar oud en biedt niet meer de juiste functionele- en technische ondersteuning. De stabiliteit is een punt van zorg omdat wijzigingen, mede als gevolg van 12 jaar maatwerkontwikkeling, niet meer volledig gecontroleerd kunnen worden doorgevoerd. De urgentie om te komen tot een vervanging van ICI is daarmee groot

ICI is een FileNet-applicatie, in de basis een in Java gebouwd DMS van IBM, met een Oracle database. De bulk van de informatie zit in ongestructureerde PDF’s. Deze documenten moeten vanuit het nieuwe systeem teruggevonden kunnen worden. Daarvoor moet worden uitgezocht hoe de data in het huidige systeem is opgeslagen, inclusief de referenties naar de documenten, en hoe dit vervolgens in een leesbare structuur op de staging area beschikbaar gesteld kan worden.


Functieomschrijving:

Als medior data-engineer is het je voornaamste taak om de datamigratie voor te bereiden. Je begint bij het in kaart brengen van de datastructuur onder de huidige applicatie, gevolgd door onderzoek naar hoe de data te migreren is naar een nieuwe omgeving. Dit onderzoek gaat onder andere over de structuur van de data, integriteitsgaranties, conversie om de data zonder de FileNet-logica aan te bieden. Je voert het onderzoek incrementeel uit, waarbij je aannames, aanpak en resultaten documenteert en rapporteert over voortgang en issues.


Plaats in de organisatie:

Formeel val je als data-engineer onder de IV-afdeling. De IV-afdeling is ingericht als een regieorganisatie en kent o.a. een ontwikkel-, een projecten- en een beheerteam. In de praktijk heb je vooral te maken met het programma Nieuw GBS. De datamigratie is een deelproject van dat programma. Vanuit het project worden aan migratie gerelateerde onderwerpen opgepakt, zoals adviseren over datakwaliteit, het ontwerp van data in het nieuwe systeem en het inrichten van datagovernance. Hiervoor is er contact met businessvertegenwoordiging, op termijn de leverancier van het nieuwe systeem en inhoudelijk overleg met architectuur. Dit contact gebeurt vanuit de projectstructuur waar jij onderdeel van uit maakt, met directe sturing van de projectleider.


Wie zoeken we:

• Je kunt achterhalen hoe een datalandschap van een legacy applicatie eruit ziet door query’s te draaien en daarbij inhoudelijk relevante data onderscheiden van systeemdata. • Je schrijft scripts om data uit het systeem te extraheren en te transleren naar een gezamenlijk met architectuur en businessvertegenwoordiging af te stemmen structuur, zodat zoveel mogelijk context en metadata beschikbaar zijn voor import in het nieuwe systeem. • Je werkt zorgvuldig, reproduceerbaar en documenteert je werk. • Je vervangt de senior data-engineer als deze afwezig is.


Doel en kernwerkzaamheden:

• Samen met de senior data-engineer en de data-analisten van aCBG komen tot een gedegen beeld van hoe de data in het huidige systeem is opgeslagen, wat de kwaliteit is en welke data waartoe dient (systeemdata, logging, business-inhoudelijk...). • Adviseren bij de inrichting van de staging area waar de data naartoe wordt gemigreerd. • Samen met de senior data-engineer opstellen van extractie en translatie scripts. Deze iteratief uitvoeren om de resultaten te beoordelen en aan te scherpen. • In overleg met architectuur opstellen van validaties voor de migratie. • Opschonen van de staging area tussen test-iteraties door. • Datakwaliteit van de huidige dataset in kaart brengen en in overleg met businessvertegenwoordiging discussiepunten definiëren voor de translatie.


Kennis en Ervaring:

Werkervaring:

o Ervaring met reverse engineering van een legacy datalaag o Ervaring met data-analyse o Ervaring met datamigratie, ETL/ELT o Ervaring met translatie naar een ander datamodel en inbouwen van verificaties o Ervaring met DMS en werken met ongestructureerde data o Ervaring met integratie.


Protocollen en technieken:

o Ervaring met FileNet/Java, Oracle/SQL/Postgress, Toad o IDMP/FHIR, provenance o Query standaarden als GraphQL, Cypher, R.


Competenties en Vaardigheden:

• Je bent communicatief sterk, in staat om met businessvertegenwoordigers, management en architecten een feitelijk zuivere discussie over data-gerelateerde onderwerpen te voeren • Je bent analytisch, resultaat gedreven en oplossingsgericht


Thuiswerken:

In overleg met team en manager.


De aanvraag sluit bij NeedStaffing als mantelpartij voor het Ministerie VWS op 30-04-2024 om 10:00

Een motivatie gericht op de opdracht is verplicht, zonder motivatie wordt de bieding niet meegenomen in de selectieprocedure.

Dubbele doorleen is niet toegestaan, alleen eigen medewerkers in vaste dienst of zzp'ers.

Bij het voorstellen: in pdf. Géén foto. Géén persoonsgegevens zoals (mail)adres, telefoonnummer, geboortedatum, nationaliteit of LinkedIn. Géén leveranciersgegevens (enkel de bedrijfsnaam en logo mogen zichtbaar zijn op het format).


 

 

Deze vacature is ingetrokken op 30-4-24 om 11:50. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen