Project manager 202404A310

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (Rijksinspectie_Digitale_Infrastructuur)


Binnen Servicemanagement van het team Informatiemanagement van de RDI wordt een belangrijke project uitgevoerd met betrekking tot de doorontwikkeling van de Cloudwerkplek omgeving. Hiervoor is de RDI op zoek naar een projectleider. Het project behelst o.a. de migratie naar Microsoft Exchange Online, OneDrive online en SharePoint Online. Dit vindt gefaseerd plaats. Het gaat om totaal ongeveer 450 werkplekken voor medewerkers van RDI. Het betreft een project die centraal wordt aangestuurd vanuit het ministerie van EZK/LNV. Het project raakt het gehele ministerie en alle dienstonderdelen die daaronder vallen. De deelname aan het project is het verplicht. Het werkelijk beheer van de Cloudwerkplek omgeving is belegd bij DICTU. DIt is een Shared Service Center binnen EZK/LNV en is een apart dienstonderdeel. Het project betreft dus veel afstemmin en samenwerking met de medewerkers van DICTU. Recent is de migratie van de telefoons naar Intune succesvol afgerond. Dit was ook een onderdeel van het project. De projectleider vormt onderdeel van het team Servicemanagement. De projectleider heeft een redelijk zelfstandige positie binnen het project.

RDI heeft een drietal ICT afdelingen te weten Informatiemanagement, Gegevensmanagement en CIO Office. Totaal werken hier ongeveer vijftig medewerkers. Een groot deel van IT is door RDI uitbesteed aan een Shared Service Center (SSC) bij EZK. Totaal betreft het ongeveer 80 applicaties en ruim 450 werkplekken. Het team informatiemanagement van 30 personen bestaat uit de servicelijnen architecten, strateeg, projecten, business analisten, product owner, servicemanagement en functioneel beheer. RDI is volop bezig om servicemanagement te versterken o.a. door de verdere invoering van ITIL processen en beheer tools. Servicemanagement bestaat nu uit drie medewerkers. Binnen servicemanagement worden reguliere taken uitgevoerd maar ook een aantal projecten. De resources die dit vergt staan op gespannen voet. Daarom wil RDI tijdelijk een projectleider aantrekken die servicemanagement ontlast en zich volledig focust op het realiseren van de projecten binnen servicemanagement.

Wij zijn de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI). Wij staan voor een veilig verbonden Nederland.
en cultuur Cyberveiligheid, digitaal veilige apparatuur, kunstmatige intelligentie, 5G, energietransitie, digitale weerbaarheid en frequentiemanagement zijn de grote thema’s van vandaag en morgen. Bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (na 1 januari 2023 de nieuwe naam van Agentschap Telecom) voeren wij de wet- en regelgeving op deze – en nog veel meer - gebieden uit. En we houden er toezicht op dat iedereen zich aan de regels, eisen en voorwaarden houdt.

Wij doen dit met ruim 400 enthousiaste collega’s vanuit onze kernwaarden: maatschappelijke verantwoordelijkheid, gedeelde visie, samenwerking, verantwoordelijkheid nemen en professionaliteit. Bij de RDI hechten we waarde aan een inclusieve organisatiecultuur, waarin alle medewerkers zichzelf kunnen zijn, zich vrij voelen om hun mening te geven, zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen.

De Rijkinspectie Digitale Infrastructuur is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en omvat vijf directies:
•Infrastructuur
•Apparatuur
•Digitale Weerbaarheid
•Bestuur, Juridische Zaken en Communicatie
•Mens en Middelen

Eisen:
  • HBO werk en denkniveau (>5 jaar)
  • projectmanagement (>5 jaar)
  • servicelevelmanagement (>5 jaar)

Wensen:
  • Kennis van Microsoft 365 is een pre.
  • RDI hanteert de volgende kernwaarden: maatschappelijke verantwoordelijkheid, gedeelde visie, samenwerking, verantwoordelijkheid nemen en professionaliteit. Bij de RDI hechten we waarde aan een inclusieve organisatiecultuur, waarin alle medewerkers zichzelf kunnen zijn, zich vrij voelen om hun mening te geven, zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen.

Competenties:
  • Communicatievaardigheden zijn in deze functie als projectleider van belang. Evenals omgevingsbewustzijn.
  • Daarnaast zijn van belang: - schriftelijke vaardigheden; - gestructureerd en planmatig werken; - resultaatgerichtheid. - doortastenheid
De deadline voor de opdracht is donderdag 25 april om 15:00
Reageren Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen