Data Custodian (2019-DF&A-0017)

Ministerie van Financiën (Belastingdienst) 


Werkzaamheden:


Als data custodian ben je verantwoordelijk voor het inregelen van data aanleveringen uit transactiesystemen. Je voert de werkzaamheden uit rondom data opslag en datalogistiek, zorgt voor het definiëren, onderhouden en inrichten van operationele metadata. 

Je bent verantwoordelijk voor het oplossen van data logistieke problemen en houdt toezicht op geplande of ongeplande werkzaamheden aan

systemen waardoor de levering van data gehinderd kan worden. Hoewel de context van de data zeer belangrijk voor je is, je voornaamste focus ligt op het bewaken van integriteit en continuïteit van data leveringen. Je houd je bezig met opzetten van nieuwe gegevensgebieden en gegevensservices en controleert de toegang tot de data. 


Daarbij houd je rekening met zowel technische als compliance aspecten

(privacy,security,risk). Je bent een inhoudelijke expert en weet je te positioneren in je vakgebied. We vragen ook dat je beschikt over hands on mentaliteit. Prestatiedoelstelling van deze opdracht is ervoor zorgdragen dat zowel op gebied van metadatamanagement, dataclassificatie, datakwaliteit en dataminimalisatie de producten hieraan gaan voldoen.

De afdeling datafundamenten & analytics is nog volop in ontwikkeling, en daarin speel jij een belangrijke rol. Met jouw frisse kijk, energieke persoonlijkheid en verrassende ideeën help je onze afdeling verder vooruit. Natuurlijk krijg je zelf ook de kans om je verder te ontwikkelen.
Wil jij werken in dé datagoudmijn van Nederland? En samen met een jonge en gezellige club mensen een splinternieuwe afdeling vormgeven? Ben jij de nieuwe data custodian bij de afdeling datafundamenten & analytics van de Belastingdienst? 


Dankzij de innovatieve bigdataplatforms en -systemen van de Belastingdienst kunnen we burgers en bedrijven supersnelle service leveren. Belt iemand bijvoorbeeld de Belastingtelefoon met een vraag, dan kan ons callcenter alle gegevens van deze persoon er direct bij pakken.  Je begrijpt, dit scheelt enorm veel tijd. Deze worden ontwikkeld en beheerd bij datafundamenten & analytics, de afdeling waar jij werkt.

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit en cultuur moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Het organisatieonderdeel DF&A is verantwoordelijk voor het realiseren van data-gedreven oplossingen om de prestaties van de Belastingdienst te verbeteren.Door middel van het gebruik van analytics, profiling, analyseren, optimaliseren en implementeren we verbeteringen. De analyses worden samen met andere bedrijfsonderdelen van de Belastingdienst uitgevoerd.Data en Analytics vormen bij al ons werk de basis van ons succes.Team Data is het ‘kloppend hart’ van het organisatieonderdeel en verantwoordelijk voor alle datastromen binnen DF&A volgens het DAMA framework. Dit team bestaat uit 16 medewerkers, waarvan 10 interim.

Beschikbaarheid: Kandidaat moet vanaf 1/1/2020 minimaal 32 uur per week (gemiddeld) beschikbaar zijn

Eisen:
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau (5 jaar)
 • Recente ervaring met optimaliseren en coderen in bv. SAS, Teradata, SQL, C, R, Java, LSF voor scheduling (2 jaar)
 • Kandidaat voldoet aan de Insiderregeling Financiën 2017 nadere informatie over deze regeling is op te vragen bij deCompliance Officer mw. A. Daalderop e-mail: [email protected]
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met SQL, SAS en Teradata
 • Aantoonbare kennis van ervaring met DAMA DMBOK
 • Aantoonbare ervaring met data logistiek, data minimalisatie, compartimentering en privacy
  aspecten]

Wensen:
 • Kennis van en ervaring met grote datavolumes, verschillende dataformats en uitwisseling van gegevens tussen systemen
 • Kennis er ervaring in een vergelijkbare of dezelfde omgeving is een pré.

Competenties:
 • Analyseren, samenwerken, omgevingsbewustzijn, plannen en organiseren

Deze vacature is ingetrokken op 15-01-2020 om 09:46. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch op zoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen