Senior Tester (201911A377)

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (Dictu) 


Werkzaamheden:


Voor de vernieuwing van het Uitvoerings Platform (UP) zijn wij op zoek een senior Tester met aantoonbare kennis van en ervaring met testautomatisering. Deze zal ingezet worden op de systeemtesten en Systeem Integratie Testen die plaatsvinden binnen het OntwikkelTeam (agile). De systeemtesten worden steeds meer geautomatiseerd uitgevoerd. De kandidaat moet ook inzetbaar zijn in andere delen van het  programma (bijvoorbeeld de DICTU Acceptatie Test of testondersteuning van de Gebruikers Acceptatie Test). 


Hij/zij zal actief testautomatisering moeten gaan toepassen, dat wil zeggen het opzetten van testautomatisering en het verder uitbouwen van de bestaande geautomatiseerde testen. Voor zowel unit, service alsook user interface testing. Tevens kan de kandidaat incidenteel ingezet worden op beheer, dat wil zeggen het testen van changes en incidenten. 


We zijn op zoek naar een senior tester die ervaring heeft met zowel handmatig testen als geautomatiseerd testen en die het een uitdaging vindt om ontwikkelaars meer zelf te laten testen en die weet wat effectief is.

Het Uitvoeringsplatform EU is gebaseerd op regel gestuurde technologie en het systeem is gerealiseerd met APEX, SOA/BPEL, JAVA en Blueriq.

DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen en cultuur van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt  ze een  hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart. Meer informatie vindt u op https://www.dictu.nl 

Eisen:
  • Aantoonbare relevante testervaring (TMAP) (5 jaar)
  • Aantoonbare relevante ervaring met agile/scrum (3 jaar)
  • Aantoonbare ervaring met webservice testing (SOAP of REST) / HTML, Aantoonbare ervaring met SQL in vormen PLSQL of Postgress (2 jaar)
  • Kennis van BlueriQ Aquima, Aantoonbare uitvoerende ervaring met testautomatisering (2 jaar)
  • Testen Professional; TMap NEXT Advanced; ISTQB Advanced, TMap NEXT Foundation, ISTQB (certificering)
  • Ervaring met Testmanagement

Wensen:
  • Topdesk, Jira - Apex applicaties, Ervaring binnen Rijksoverheidsorganisaties is een pré, Technische kennis (JAVA), Bekendheid met Jboss.
  • Ervaring met Cucumber of Robot Framework - Junit of TestNG - XML - SQL - Jenkins of aanverwante CICD tooling

Competenties:
  • flexibiliteit - samenwerken (teamplayer) - stressbestendig - sociaal & communicatief - resultaat gericht - gestructureerd-analytisch - oog voor detail - kwaliteit hoog in het vaandel - stevige persoonlijkheid - proactieve werkhouding - doorzettingsvermogen - pragmatisch met een creatieve inslag -

Deze vacature is ingetrokken op 05-12-2019 om 08:47. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch op zoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen