Sr. DevOps Engineer SRQ165368

Opdrachtgever:

Het CIBG is een agentschap van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het CIBG zorgt voor een betrouwbare verzameling en verwerking van (gecertificeerde) gegevens. Het CIBG beheert met name registers voor het zorgveld, zoals het BIG-register, Donorregister, Diergeneeskunderegister en UZI-register.

CIBG heeft vestigingen in Den Haag en Heerlen. Het IT operations team is in Den Haag gevestigd. 

Bij Directie Informatiemanagement werken we samen met interne en externe partners. Met als doel: het registreren en slim ontsluiten van betrouwbare en veilige data die van levensbelang zijn. Precies daar zet jij je voor in bij het CIBG in Den Haag. Een baan in de IT met maatschappelijk belang én een baan waarbij thuiswerken zeker mogelijk is. 

“Hoewel het CIBG een overheidsinstantie is, is onze afdeling eigenlijk een hoogwaardig 'IT-Huis'. En dan met een maatschappelijke rol. Door jouw samenwerking met partners draag je serieus bij aan het zorgveld. Dankzij jou komt vertrouwelijke informatie bij de juiste persoon. Zoals gegevens die het ziekenhuis van je krijgt. Jij zorgt dat die informatie transparant en veilig is opgeslagen.” – Hermen van Dalen, afdelingshoofd.

Je hebt als DevOps Engineer bij de Directie Informatiemanagement een belangrijke rol. Als CIBG krijgen wij namelijk opdrachten vanuit beleidsdirecties en Inspectie van het ministerie van VWS. En bij dat primaire proces hoort een goed werkende ICT. Want als de systemen niet werken, heeft dit gevolgen voor het primaire proces van CIBG én daar buiten. 

Je werkt samen met 10 directe collega’s en met meerdere ketenpartners en leveranciers. 1 dag in de week werk je met je team samen in Den Haag. Verder krijg je veel ruimte om thuis te werken. Samen met andere ICT-afdelingen werk je continu aan de ontwikkeling en verbetering van onze applicaties. Heb je nieuwe ideeën? Dan zijn die zeker welkom. En hoewel iedereen het druk heeft, nemen collega’s altijd de tijd om elkaar te helpen. Dat begint al bij binnenkomst. Want voordat je begint met je nieuwe baan, krijg je een uitgebreid inwerktraject onder begeleiding van een ervaren collega. Zo leer je precies hoe jij voor ons het verschil kan maken.


Doelstelling:

Voor dit Integratie team zoekt het CIBG een proactieve DevOps engineer met veel kennis en ervaring op het gebied van pro-actief beheer op Linux- en eventueel Windows- omgevingen. Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor technisch beheren van de OTAP middleware en infrastructuur onder het complexe CIBG applicatielandschap, gehost door verschillende partijen binnen en buiten de Rijksoverheid. Je houdt je bezig met het inrichten en configureren van servers, het samen met hostingspartijen inregelen van netwerk connectiviteit, firewall inrichting en loadbalancing configuratie. Je draagt bij aan oplossen van verstoringen op de omgevingen en je ondersteunt Scrum Teams.


Functieomschrijving:

Concreet verwacht het CIBG de volgende taken en resultaten: 

• In samenspraak met integratiespecialisten het doorvoeren van configuratie settings. Het bijdragen aan het ontwikkelen, migreren en upgraden van het Linuxplatform; • Uitvoeren van pro-actief technisch beheer en monitoring op systemen binnen de OTAP omgeving; • Analyseren en oplossen van incidenten op onze systemen binnen de OTAP-omgeving; • Het borgen dat benodigde infrastructurele wijzigingen worden doorgevoerd in samenwerking met de service providers; • Delen van kennis middels kennisoverdrachtsessies en peer reviews. 


Gevraagde kennis en ervaring:

Eisen:  

• Minimaal 4 jaar aantoonbare ervaring met Linux omgevingen: Ansible, Ubuntu en (Redhat of CentOS);

Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met het CI/CD-inrichtingen binnen Azure DevOps; • Aantoonbare ervaring met het inrichten van dashboards, alerting, logging en monitoring omgevingen, bij voorkeur met de ELK stack; • Beschikt over een HBO-opleiding (of HBO-denkniveau); • Beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.


Wensen:

• Het is een pré wanneer je Ansible gecertificeerd bent (DO467); • Het is een pré wanneer je kennis en ervaring hebt met containerisatie platformen zoals K8s. • Het is een pré wanneer je ervaring hebt met Redis, OpenID Connect en MySQL; 


Wij gaan ervan uit dat een in te zetten medewerker:

• Zelfstandig kan werken; • Constructief kan samenwerken met teams van het DevOps principe van customer-centric action; • Beschikt over een goed analytisch en probleemoplossend vermogen en vasthoudend is om te komen tot goede oplossingen; • Een proactieve houding heeft: niet bang om te vragen of ergens op af te stappen; • Secuur is en een hoge kwaliteit nastreeft; • Open en toegankelijk is voor alle betrokken partijen; • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht heeft. • In staat is om anderen te motiveren en te coachen om gezamenlijk resultaten te behalen.


Thuiswerken:

In overleg met team en manager.


Deadline: 12 juli 2024 om 10:00 uur

Bij een passende bieding is een motivatie gericht op de opdracht verplicht. (zonder motivatie wordt de bieding NIET meegenomen in de selectieprocedure)

Dubbele doorleen in niet toegestaan, alleen kandidaten in vaste dienst of zzp direct.

Aanbiedingen dienen via de portal/esd gedaan te worden.

 

Deze vacature is ingetrokken op 18-7-24 om 16:00. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen