Data Science & AI Consultant 21991185

De CIO van het Ministerie van Defensie is verantwoordelijk voor IT, Data en cyber security. Binnen CIO Office is de Chief Data Officer verantwoordelijk voor de defensiebrede ontwikkeling op het gebied van data science en AI, de politiek-bestuurlijke advisering en het beleid en toezicht en verstrekt op dit vlak in nauwe samenwerking met CDS opdrachten aan de Defensie-onderdelen (DO-en). De DO-en zijn verantwoordelijk voor de implementatie en uitvoering van deze opdrachten binnen het eigen organisatie-onderdeel. CDO is hierbij richtend, CDS inrichtend en DO uitvoerend. Ter ondersteuning van deze verantwoordelijkheden van CDO en Bestuurstaf is er behoefte aan (medior) expertise vanuit de markt.

Werkzaamheden:

Adviseren over data science & AI ontwikkelingen voortvloeiend uit de defensiebrede data science & AI strategie, ondersteunen in de realisatie van de beoogde effecten en resultaten door middel van coƶrdinatie van opdrachten, uitwerken beleidsmatige aspecten zoals juridisch-ethische kaders voor algoritmes en AI-verordening, direct ondersteunen van CDO en Bestuurstaf met diverse ad hoc werkzaamheden.

Functie eisen:

  • Kandidaat heeft kennis van en werkervaring als strategisch adviseur en minimaal 2 jaar ervaring met data science en business intelligence oplossingen c.q. het data science werkveld.
  • Kandidaat heeft ten minste twee jaar ervaring met methodes, technieken en technologieĆ«n op het gebied van data science en data governance.
  • Kandidaat heeft aantoonbare kennis van en ervaring met het uitvoeren van business analyses en stakeholder management (Niveau 2).
  • Kandidaat is sterk in mondelinge en schriftelijke communicatie (communicatief sterk) dit wordt getoetst in het gesprek (Niveau B 2).
  • Kandidaat heeft minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring in consultancy en advies-ervaring.

Functie wensen:

  • Kandidaat heeft bij voorkeur relevante werkervaring bij Ministerie van Defensie.
  • Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met verandermanagement.
  • Kandidaat is resultaat- en organisatiegericht (wordt getoetst in gesprek).


Deze vacature is ingetrokken op 2-8-24 om 10:08. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen