Senior Projectmanager 21747912

Het doel van de Directie Projecten is het realiseren van materieel-investeringsprojecten ten behoeve van alle krijgsmachtdelen. Tevens is de directie belast met het projectmatig afstoten van (wapen)systemen en strategisch materieel. De materieel-investeringsprojecten omvatten zowel de aanschaf en introductie van nieuwe (wapen)systemen als de uitvoering van modificatie- en levensduur-verlengende projecten aan bestaande (wapen)systemen. Het werkterrein omvat een breed scala, variërend van relatief kleine projecten met een korte doorlooptijd tot omvangrijke meerjarige projecten met een grote financiële omvang en een hoge mate van complexiteit en politieke gevoeligheid. Om de projecten uit te voeren formeert de Directie Projecten adequate, multidisciplinaire projectteams, passend bij de omvang en complexiteit van de projecten. De teams bestaan uit medewerkers van zowel binnen de directie als daarbuiten. De Directie Projecten brengt daarbij voornamelijk projectmanagementkennis en -ervaring in. . Het PMO is verantwoordelijk voor het inrichten, implementeren en bewaken van alle standaarden en processen op het gebied van project-, programma- & portfoliomanagement (P3M). Inherent voorziet het PMO ook in advies en assistentie, en organiseert en coördineert alle gerelateerde opleidingen en trainingen.


De Senior Project Manager is belast met de dagelijkse leiding over het PMO (Portfolio Management Office) teneinde de Directie Projecten te voorzien van bruikbare standaarden en processen, advies en assistentie over alle disciplines, integrale (management)informatie en overige zaken die een optimale uitvoering van project-, programma- en portfoliomanagement mogelijk maakt.


Is eindverantwoordelijk voor de onboarding van de directie projecten en het doceren van alle opleidingen van project-, programma- en portfoliomanagement. het vormgeven en organiseren van de vereiste opleidingen en trainingen voortkomende uit de analyses van de Blueprint;

  • Het participeren in werkgroepen op het gebied van opleiden en trainen namens de directie;
  • Het mede organiseren en ondersteunen van de zogeheten Onboarding, waarin nieuwe medewerkers
  • Intern de Directie PROJN, van andere COMMIT-directies, OPCO’s en Bestuursstaf
  • Worden geïntroduceerd in het werken in een P3M-omgeving (Project-programma- & portfoliomanagment). 
  • Het (mede) organiseren van sessies, vakdagen of andere bijeenkomsten bedoeld voor het delen van kennis en het opbouwen van een kennissennetwerk binnen het werkgebied P3M. 
  • Coaching en begeleiding van Projectleiders gedurende het realiseren van materieel-investeringsprojecten ten behoeve van alle krijgsmachtdelen.

Functie eisen:

  • De kandidaat heeft WO werk-en Denkniveau, aantoonbaar d.m.v. Universitaire opleiding en/of HDV/HTV, of aantoonbare gelijkwaardige combinatie van opleiding en ervaring. 
  • De kandidaat heeft minimaal 10 jaar ervaring als projectmanager van complexe technische projecten.

Functie wensen:

  • De kandidaat heeft bij voorkeur cursussen Projectmanagement conform het P3M-model gevolgd. Op PRACTITIONER-level: Prince2, Prince2-Agile, MSP, MoP en P3O, IPMA-D.
  • De kandidaat heeft bij voorkeur affiniteit met en interesse in het materieel-logistieke domein, in het bijzonder het werkgebied van het cluster.
  • De kandidaat heeft bij voorkeur kennis en ervaring van strategisch en tactisch niveau van Defensie.
  • De kandidaat heeft bij voorkeur ervaring in een politiek-ambtelijke omgeving.

Deze vacature is ingetrokken op 1-8-24 om 09:14. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen