Coördinerend Projectmanager 21996875

Met het GrIT programma wordt de vernieuwing van de IT-infrastructuur gerealiseerd in samenwerking met één consortium als strategische partner van Defensie. Dit consortium beschikt over diepgaande en brede technologische kennis en ervaring waarmee de beschikbaarheid van een moderne IT-infrastructuur voor Defensie wordt geborgd. Het consortium wordt verantwoordelijk voor de vernieuwing van de IT-infrastructuur in scope van GrIT. Daarna verzorgt het consortium samen met Defensie het beheer van deze IT-infrastructuur voor Defensie. Het consortium zal in gemengde teams, waarin medewerkers van Defensie en consortiumpartners samenwerken, de IT-dienstverlening gaan realiseren. Deze IT Infrastructuur moet onder andere geïmplementeerd worden bij CZSK. Dit zal vanuit CZSK worden ondersteund.

De Projectleider is verantwoordelijk voor het coordineren van de CZSK werkzaamheden m.b.t. de Uitrol en Invoeringsstrategie zoals genoemd in het Defensie Activiteitenplan (AP) t.b.v. de Modules Ontplooid. De onderstaande werkzaamheden worden onder verantwoordelijkheid van de PL Ontplooide Modules CZSK uitgevoerd. De PL ondersteunt bij het opstellen Uitrol en Invoeringsstrategie van Ontplooide Modules bij CZSK.
De werkzaamheden betreffen o.a.:
1. Inzage verschaffen aan Athena en JIVC PL BR-029 Modules Ontplooid in actuele documentatie voor zover van toepassing op de werkzaamheden (bijvoorbeeld locatiegegevens, bestaande operationele processen en procedures, systeemdocumentatie, configuratie-documentatie, inventaris-gegevens).
2. In overleg met de CZSK-onderdelen, de JIVC projectleider en Athena opstellen van de uitrol strategie. Hierbij wordt rekening gehouden met missie-, rotatie- en vaaren oefenschema’s. De Athena projectmanager van het Uitvoeringsplan Ontplooide Modules is verantwoordelijk voor de totstandkoming van de uitrolstrategie.
3. In overleg met de CZSK onderdelen, de JIVC projectleider en Athena opstellen van het inbouwplan en fungeren als Point of Contact ten behoeve van de daadwerkelijke inbouw bij de CZSK-onderdelen. Het daadwerkelijk inbouwen van de Modules Ontplooid aan boord van schepen is een verantwoordelijkheid van de Directie Materiele Instandhouding (DMI). De planning hiervan wordt door Athena afgestemd met CZSK. Athena stemt de planning voor het inbouwen van modules in de wielvoertuigen af met de betreffende defensieonderdelen. Ook hier geldt dat het daadwerkelijk inbouwen van de Modules Ontplooid bij CZSK/MARNS onder verantwoordelijkheid van Defensie plaatsvindt.
4. In samenwerking met de JIVC projectleider en Athena borgen van de Ontplooide Modules gerelateerde opleidingen bij de opleidingscentra van de CZSK.
5. In samenwerking met de JIVC projectleider en Athena zorg dragen voor de inrichting van nieuwe opleidingsomgevingen bij de opleidingscentra van de CZSK. 6. In afstemming met andere projectleiders binnen COMMIT en CZSK zorg dragen voor synergiewinsten tussen GrIT en andere grote materieel projecten.
 7. Het coördineren en organiseren van Ontplooide Modules gerelateerde informatie t.b.v. de CZSK en diverse overlegfora 8. Het indienen en bewaken van de voortgang van Voorstellen tot Wijziging
9. Het onderhouden van de contacten met de GrIT vertegenwoordigers en stakeholders intern CZSK en indien relevant ook extern CZSK (andere Defensieonderdelen) 10. In afstemming met Athena en JIVC zorgdragen voor een adequate inrichting van de ITSM- en logistiek keten voor Ontplooide Modules gerelateerde middelen.


Functie eisen:

  • De kandidaat heeft 3 jaar aantoonbare leidinggevende werkervaring op senior management niveau; 
  • De kandidaat heeft aantoonbare werkervaring met een complexe IT omgeving (meer dan 10.000 eindgebruikers)
  • De kandidaat heeft 3 jaar aantoonbare werkervaring met een Hoog Gerubriceerde Infrastructuur.
  • De kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare werkervaring als projectmanager van een meervoudige complex project.
  • De kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare werkervaring met het aansturen van teams bestaande uit verschillende specialisten.
  • De kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare werkervaring met (cultuur) verandertrajecten door (gedrags)interventies.

Functie wensen:

  • De kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare werkervaring binnen de Defensieorganisatie en bij voorkeur CZSK.
  • De kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare werkervaring binnen een hiërarchische organisatiecultuur.
  • Ervaring met het programma Grensverleggende IT is een pré.


Deze vacature is ingetrokken op 1-8-24 om 09:15. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen