Procesontwerper [2fte]

Ministerie van Financiën (Belastingdienst)

Toeslagen creëert en ontvangt elke dag miljoenen informatieobjecten. Het robuust en betrouwbaar verwerken hiervan begint met de basis op orde, daar staat het DG Toeslagen voor. Met de basis op orde heeft DG Toeslagen een duidelijk en actueel overzicht welke processen en systemen informatie verwerken, hoe deze samenhangen en wat gevolgen zijn als er in de keten dingen gewijzigd worden.
Als procesontwerper maak je onderdeel uit van het team architectuur van de directie Informatiestromen en Digitale ontwikkeling (ID). In die rol ben je uitvoerend voor het op orde brengen van de modelering van ‘de gele kant van Archimate’ in Bizzdesign en de samenhang met de andere lagen van het model. Het gaat daarbij om alle processen binnen de gehele Dienst Toeslagen. Jouw werkzaamheden zullen voor een groot deel bestaan uit het op orde maken van de bestaande modellen van de Toeslagen-processen binnen de repository (in BizzDesign Enterprise Studio).
Je legt verantwoording af aan de business architecten en het afdelingshoofd waaronder architectuur valt. Je werkt samen met de business-, en data- en ICT- architecten uit de gehele Toeslagenketen. Daarnaast werk je natuurlijk samen met de aangesloten procesontwerpers.

Toeslagen maakt vitale voorzieningen voor iedereen betaalbaar. Dát is onze missie!
Miljoenen mensen in Nederland krijgen een of meer toeslagen die voor hen onmisbaar zijn om de kosten te betalen van de zorgverzekering, de zorg voor kinderen en ruimte om te wonen. Directoraat-generaal (DG) Toeslagen draagt bij aan financieel gezonde huishoudens door het uitkeren van deze toeslagen.
Zo heeft iedereen in onze maatschappij toegang tot de meest vitale voorzieningen. Drie vragen staan centraal in ons werk en vormen het kompas in ons dagelijks handelen: Is het rechtvaardig? Doen we het samen? Zijn we aanspreekbaar?

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door en cultuur de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Expertise gebieden:
  • Bestuurlijke informatica  -  Bachelor Bedrijfskundige Informatica
  • Architectuur (methoden, modelleer- technieken, tools, modellen, etc.) - TOGAF Practitioner; NORA (geen certificering); MARIJ (geen certificering); SCIA, ERIA, basisopleiding
    architectuur Belastingdienst; DIVA (Defensie)
  • Informatiemanagement      -      Business Information Management Foundation

Algemene werkervaring (vereist):
  • Je hebt minimaal academisch werk- en denkniveau. Dit is te bewijzen door het behaald hebben van een HBO of WO diploma of ervaring insoortgelijke functie. (bij voorkeur een relevante studie)Je hebt mimimaal 3 jaar ervaring met (Archimate3 jaar)
  • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring met BizzDesign Enterprise Studio; (1 jaar)

Kennisgebieden (vereist):
  • Architectuur (methoden, modelleer- (dominant) [De mate waarin kandidaat ervaring heeft met TOGAF en SAFe;]
  • technieken, tools, modellen, etc.) (dominant) [ De mate waarin kandidaat ervaring heeft met TOGAF en SAFe;]

Kennisgebieden (gewenst):
  • De mate waarin kandidaat ervaring heeft met systemen van Toelsagen en/of Belastingdienst;
  • De mate waarin kandidaat ervaring heeft met creëren van structuur en overzicht bij eerdere werkzaamheden;

Competenties:
  • Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, Schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, accuraat werken, analyseren en samenwerken

Reageren Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen