Test engineer (x2) 22016980

Als Netwerk Test Engineer (2 FTE) werk je samen met een multidisciplinair team aan onze belangrijke netwerkinfrastructuur. Zo zorg je ervoor dat onze infrastructuur voldoet aan hoge kwaliteitseisen, altijd beschikbaar en veilig is. Binnen onze ‘Hoog Gerubriceerde informatievoorziening’ infrastructuur afdeling ga je jouw ervaring in het testen van infrastructuur (Windows, Linux) en opzetten van testautomatisering inzetten om Nederland veiliger te maken. Met jouw functie ben je van cruciaal belang voor onze militairen, waar dan ook ter wereld, op ieder tijdstip, onder alle omstandigheden. Je bent van begin tot einde bij de testtrajecten betrokken, waarbij je steeds inzage en advies geeft over de kwaliteit. Met jouw functie ben je van cruciaal belang voor onze militairen, waar dan ook ter wereld, op ieder tijdstip, onder alle omstandigheden. 

 Verantwoordelijkheden: 

 • Meedenken in ‘test-driven’ requirements, architectuur en design;
 • Opstellen en uitvoeren van de testplannen; 
 • Opzetten van geautomatiseerde testen waar mogelijk;
• Controleren van het geautomatiseerde priming en staging proces op functionele en niet-functionele eisen; • Rapporteren van testresultaten en zorgen voor gebruikersdocumentatie. 

Je werkt samen met de voortbrengingsteams, en product owners om de productiviteit en de voorspelbaarheid van diverse netwerken stap voor stap te verhogen. Je stelt je dienstbaar op en acteert als sparring partner voor product owners. 

De gevraagde resultaten in deze opdracht zijn niet alleen materieel. Het is belangrijk in deze opdracht dat er gewerkt wordt aan gezamenlijk begrip van elkaar en van de situatie en context waarin de relevante zaken zich afspelen, zodat dit leidt tot gezamenlijke uitgangspunten als fundament om de samenwerking op te verstevigen.

Je komt te werken binnen de afdeling die zorgt voor een veilige infrastructuur. Daarbinnen kom je te werken op de afdeling HGI wat staat voor; ‘Hoog Gerubriceerde informatievoorziening’. Binnen deze afdeling zijn we verantwoordelijk voor de netwerkinfrastructuur die wereldwijd inzetbaar is voor commandovoering en informatie uitwisseling van verschillende afdelingen en organisaties. Denk hierbij aan nationale en internationale afdeling van Defensie, de NAVO en andere samenwerkingsverbanden. Ons doel is informatie op een betrouwbare en snelle wijze beschikbaar te hebben ten behoeve van operationele C2 ondersteuning. De veiligheid en flexibiliteit van onze militairen is hiervan afhankelijk. De afdeling Hoog Gerubriceerde Infrastructuur - Systeem Ontwikkeling (HGI-SO) staat voor een uitdagende opdracht om een verbouwing te doen 'met de winkel open'. Dit terwijl een onze technische specialisten zeer gevraagd en daarmee een 'schaars goed' zijn. Het is van het hoogste belang dat HGI-SO haar leverbetrouwbaarheid verhoogt, omdat zowel de operatie als ketenpartners ons nodig hebben om strategische plannen te realiseren. We zijn daarvoor de inrichting en werkwijze van de afdeling aan het optimaliseren. De werktitel daarvan is: 'Lekker Werken - Steeds Slimmer - (de) Juiste Dingen (doen)'. We willen de teams die de voortbrenging doen optimaal organiseren en faciliteren zodat zij gefocust kwaliteit kunnen leveren op hun vakgebied. Door vroeg in het proces opdrachten helder en concreet te maken, faciliteren we de voortbrenging teams om optimaal te leveren, zowel in volume, kwaliteit als voorspelbaarheid. Binnen HGI is een concept ontwikkeld waarmee voor alle Nederlandse operationele commando's overal ter wereld onder alle omstandigheden uit standaardbouwstenen een robuust en betrouwbaar netwerk voor militaire bevelvoering kan worden samengesteld. Hiermee heeft iedere militaire staf de beschikking over voldoende bouwstenen om een lokaal netwerk (LAN) te bouwen waarmee alle secties van de staf met elkaar zijn verbonden. Op deze manier kunnen zij met elkaar e-mailen, telefoneren (VoIP) en videoconferenties houden. Ook wisselen via dit netwerk de commandovoering-ondersteunende systemen zoals ISIS (Integrated Staff Information System) met elkaar gegevens uit. De gebruikte componenten zijn allemaal standaardelementen uit zowel de civiele als de militaire markt. Deze lokale netwerken kunnen aan elkaar worden gekoppeld met behulp van satelliet- of straalzenderverbindingen tot een wereldwijd netwerk (WAN). Voor het plannen en beheren van deze netwerken is een managementsysteem ontwikkeld. Aangezien standaardbouwstenen continu in ontwikkeling zijn, zullen de producten van HGI constant aan de huidige stand van zaken moeten worden aangepast. Tevens worden nieuwe eisen en wensen vanuit de opdrachtgever in het concept ingebed.

Functie eisen:

  • Kandidaat is in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te acteren, waarbij kandidaat een leidende, pro-actieve rol op zich weet te nemen.
  • Kandidaat is in staat om op basis van eigen kennis en ervaring, creatieve oplossingen toe te passen binnen het domein van de werkzaamheden en deze te verankeren en documenteren binnen de staande organisatie.
  • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar relevante werkervaring in eenzelfde of vergelijkbare rol binnen een enterprise omgeving
  • Kandidaat heeft minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring op HBO werk- en denkniveau.
  • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring als test engineer of in een vergelijkebare rol.
  • Kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring met Agile werken in een IT Infra omgeving.

Functie wensen:

  • Kandidaat heeft bij voorkeur 2 tot 5 jaar werkervaring op het gebied van testen en testautomatisering een gedegen kennis van systeembeheer (Windows, Linux) en IT Infrastructuur in het algemeen.
  • Kandidaat heeft bij voorkeur een certificering op gebied van TMAP, ISTQB.
  • Kandidaat heeft bij voorkeur 2 tot 5 jaar ervaring met Agile werken in multidisciplinaire teams.
  • Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring opgedaan bij Defensie of vergelijkbare werkomgeving. 


Deze vacature is ingetrokken op 2-8-24 om 10:10. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen