Golang Developer 22009194

OMSCHRIJVING

Binnen het programma GrIT, project IAM, wordt een autorisatie systeem gebouwd d.m.v. het ABAC (Attribute-Based Access Conctrol) principe op basis van Golang. Dat betekent hier een graph database en go componenten die daarmee interacteren. De code wordt gestructureerd via het clean architecture principe.

Belangrijk uitgangspunt is dat er data op verschillende manieren binnen kan komen, waardoor er veel met interfaces en meerdere verschillende implementaties gewerkt wordt (loosely coupled). Denk aan data die binnen komt via een Kafka topic, via filesystem, webservice of een SQL database uit een bronsysteem. Die data die uit die bronsystemen komt moet verwerkt worden zodat altijd de graph database van het systeem up-to-date blijft.

Ter illustratie: Het autorisatie systeem dat gebouwd wordt, krijgt een verzoek binnen (mag persoon A, bij systeem B). In korte tijd wordt dan gekeken of er in de graph database een relatie is tussen persoon A en systeem B. Wellicht hangt dat af van de VBG status van iemand. Uit het HR systeem van defensie komen periodiek updates binnen met of iemands VGB nog steeds geldig is of niet. Die moet dus snel verwerkt worden zodat de graph altijd de latest-greatest status heeft en dus goede accurate beslissingen kan maken.

De ontwikkelstraat is Gitlab binnen Defensie en deployen is initieel nog op VMs maar dat zal op termijn Red Hat Openshift worden.


EISEN BIJ DEZE AANVRAAG

  • Kandidaat heeft tenminste 3 jaar aantoonbare werkervaring met development in Golang
  • Kandidaat heeft tenminste 3 jaar aantoonbare werkervaring in development in cybersecurity projecten
  • Kandidaat heeft tenminste 3 jaar aantoonbare werkervaring met devops tooling, containerized, docker, Gitlab etc
  • Kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO opleiding en/of minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring op HBO-niveau.

WENSEN BIJ DEZE AANVRAAG

  • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare werkervaring met Red Hat Openshift
  • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare werkervaring met authenticatie protocollen
  • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare kennis van non-relational databases (graph)


Reageren Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen