Senior Project Coördinator

Defensie is dagelijks actief in Nederland en in het buitenland voor de belangen van ons land en haar inwoners. Hiermee draagt Defensie, nu en in de toekomst, bij aan de welvaart en veiligheid van ons land. De wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en draagt bij aan de ambitie van Nederland dat mensen zich wereldwijd in vrijheid en veiligheid kunnen ontplooien. De vacature valt binnen het Competence Center van het Expertise Centrum maar zal worden ingezet bij de afdeling Civiel Operationele Command & Control en Inlichtingen & Veiligheid IT (COC2 en I&V IT) van het Joint Informatievoorziening Commando (JIVC), vallend onder het Commando Materieel en IT (COMMIT). JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn voor wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd. Binnen de afdeling COC2 en I&V IT ondersteunen wij de operationele Marechaussee collega’s 24 uur per dag met de specifieke IT die nodig is om hun (politie)taken effectief en veilig te kunnen uitvoeren. Dit werkveld kent vele aspecten; niet alleen de veelal bekende grensbewaking, maar bijvoorbeeld ook de bestrijding van mensensmokkel, mensenhandel en terrorismebestrijding en de hiervoor benodigde intelligence- en inlichtingenprocessen. Daarnaast ondersteunen wij op vergelijkbare wijze de collega's die werkzaam zijn in het domein Inlichtingen en Veiligheid. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan elektronische oorlogsvoering (EOV).

Wij zijn op zoek naar een pragmatische, multidisciplinaire en ervaren projectleider die inzetbaar is op meerdere vlakken binnen het IT-landschap. De ideale kandidaat heeft gevarieerde werkervaring in zowel commerciële als publieke sector, in organisatie-brede posities. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het coördineren en leiden van diverse veranderingen en IT-projecten, variërend van infrastructuurverbeteringen tot applicatieontwikkelingen en implementaties met name bij de afdeling COC2 en I&V. Daarnaast ben je mede verantwoordelijk voor het organisatorisch inrichten van een subdomein. De afdeling COC2 en I&V is recentelijk gekanteld naar subdomeinen die de Agile gedachtegoed omarmen. De kandidaat heeft dan ook ruime ervaring met Agile/Scrum en kan optreden als zowel Product Owner als Scrum Master. Deze opdracht bestaat in eerste instantie uit 2 onderdelen: Opdracht 1 bestaat uit het implementeren van een end-to-end Continuous Integration/Continuous Delivery en/of Deployment (CI/CD) pijplijn om de softwarelevering te automatiseren en te optimaliseren binnen de OTAP omgevingen. Deze inspanning omvat het volledige spectrum van ontwikkeling tot implementatie, waarbij we streven naar een gestroomlijnd proces dat de efficiëntie en effectiviteit verhoogt, de kwaliteit van de code verbetert, fouten voorkomt en de time-to-market (implementatietraject) verkort. Beoogde resultaten voor de korte termijn: Het laten samenwerken van het ontwikkelteam te Maasland met het serviceteam in Den Helder. Vanuit een pragmatische aanpak zullen de documenten worden opgesteld die als basis kunnen gaan dienen voor de andere ontwikkelteams en applicaties. Opdracht 2 bestaat uit het organisatorisch inrichting van een Subdomein. Als lid van het kernteam en in de rol van Agile coach, is de opdracht gericht op het ondersteunen bij het opzetten en organiseren van het subdomein. Dit omvat verschillende aspecten, zoals het analyseren van stakeholders, het vormgeven van teams en het opzetten van bijvoorbeeld een (Program Increment) PI-planningscyclus. Geven van (Agile) trainingen etc.

Taken:
  • Organiseer, coördineer en leid het projectteam 
  • Zorg voor betrokkenheid en communicatie van belanghebbenden 
  • Houd toezicht op de projectvoortgang 
  • Coördineren, vastleggen en zorgen voor naleving van de kwaliteit 
  • Circulatie en distributie van informatie van de projecteigenaar 
  • Zorg ervoor dat het project helpt om de bredere doelen van de organisatie te ondersteunen 
  • Voldoen aan budgetten en levertijden 
  • Werk het project bij naargelang de veranderende omstandigheden 

Functie eisen:

  • Kandidaat heeft minimaal drie jaar aantoonbare werkervaring met verbeter- en veranderingsprocessen in de IT bij zowel de commerciële als de publieke sector.
  • Kandidaat heeft de opleiding Product Owner behaald.
  •  Kandidaat heeft het certificaat PSM I behaald.
  • Kandidaat heeft het certificaat Prince2 Agile Foundation behaald.
  • Kandidaat heeft de Opleiding GRC - Governance, Risk & Compliance Control behaald
  • Kandidaat heeft minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als Product Owner binnen enterprise IT infrastructuur omgevingen.
  • Kandidaat is heeft minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als Scrum Master binnen enterprise IT infrastructuur omgevingen.
  • Kandidaat heeft minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met besturing van personele capaciteitsmanagementprocessen, afstemming vraag - aanbod;
  • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring bij overheidsorganisaties

Functie wensen:

  • Kandidaat beschikt bij voorkeur over WO werk- en denkniveau. Aan te tonen middels een gevolgde WO-opleiding of relevante (management) werkervaring.
  • Kandidaat heeft bij voorkeur een goede uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal, zowel in woord als in geschrift (niveau moedertaal). Deze wens zal worden getoetst in het toelichtend gesprek.
  • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare kennis van technieken en methoden voor projectbeheersing, risicobeheersing en compliance cnf een bestaande best practice.
  • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare kennis van technieken en methoden voor begelediing van een scrum team obv een bestaande best practice.
  • Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met het opzetten van startups.
Deze vacature is ingetrokken op 1-8-24 om 09:14. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen