Portfolio Management Ondersteuner 202407A328

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (ACM)


De PMO ondersteunt portfoliomanagement in de verschillende overleggen die in het porfolioproces van toepassing zijn. Je bewaakt de uitvoering van het proces en op het gebied van planningen, capaciteit, strategische doelen en financiën en zorgt voor voorbereiding van deze overleggen en faciliteert tijdige en heldere besluitvorming. Je maakt (voorzetten voor) verschillende portfoliorapportages en presentaties en bewaakt de uitvoering van externe en interne communicatie van de portfolio. Kort om; je bent de spin in het web voor de IV portfoliomanager van de CIO Office.

Deze capaciteit is nodig voor het (tijdelijk) ondersteunen van de programma's van het CIO-office. Binnen de ACM lopen meerdere strategische programma’s op het gebied van informatievoorziening die in samenwerking met de beheer teams hun doelen realiseren. Als Portfoliomanager Ondersteuner (PMO) ondersteun je de portfoliomanager binnen het CIO-office bij de uitvoering van het integraal IV portfoliomanagement.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is een toezichthouder en in 2013 ontstaan uit een fusie tussen De Consumentenautoriteit, Nederlandse en cultuur Mededingingsautoriteit (NMa) en de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA). ACM ziet erop toe dat bedrijven eerlijk concurreren en beschermt consumentenbelangen. Het is onze missie kansen en keuzes voor bedrijven en consumenten te bevorderen. Dit doen we door probleemoplossend te werken. ACM is een zelfstandig bestuursorgaan en komt onafhankelijk en zelfstandig tot besluiten. Het Ministerie van Economische Zaken is politiek verantwoordelijk voor het beleid en de wetgeving en bepaalt de kaders waarbinnen ACM opereert. Wij maken ons met ruim 520 collega's op onafhankelijke en professionele wijze sterk voor consumenten en bedrijven. We zijn een platte, overzichtelijke organisatie met acht directies, te weten: Mededinging, Consumenten, Energie, Telecom Vervoer en Post, Juridische Zaken, het Economisch Bureau, Bedrijfsvoering en Bestuur Beleid en Communicatie.

Eisen:
  • Ervaring als Portfolio Management Ondersteuner (1 jaar)
  • Kennis van Agile en projectmatig werken.

Wensen:
  • PSM Scrum Master
  • PSPO (product owner) training
  • Prince2 (projectmatig werken) training
  • Obeya training
  • Ervaring binnen de Overheid en de aan de overheid gerelateerde werkwijze in rapporteren en verantwoorden.

Competenties:
  • * Klantgerichtheid * Omgevingsbewustzijn * Plannen en organiseren * Samenwerken * Voortgangscontrole * Zelfontwikkeling
Deze vacature is ingetrokken op 2-8-24 om 10:10. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen