Programmamanager 202407A443

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (Kerndepartement_EZK)


Het programma voert de noodzakelijk wijzigingen door -die voortkomen uit de Kabinetsformatie 2023 / 2024 - voor de 3 ministeries in de verschillende ICT-systemen ten aanzien van onder andere IAM, ERP, P-Direkt, Document Management en de Werkplek. Hiertoe is al een eerste impactanalyse opgesteld. De verantwoordelijkheid voor ICT aanpassingen is belegd bij een stuurgroep. De stuurgroep bestaat uit de verantwoordelijken voor de processen of organisaties waarin de veranderingen plaatsvinden. De projecten binnen het programma worden zoveel mogelijk ingevuld met interne medewerkers aangevuld met ICT-capaciteit vanuit de IV en ICT uitvoeringsorganisatie.

Als programmamanager / project portfolio manager ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de doelstelling van het programma. Je overziet als programmamanager alle projecten en activiteiten in het programma. Je inititieert en realiseert de opgaven voor de ICT-aanpassingen met politiek bestuurlijke aandacht. Je bent verantwoordelijk voor de samenhang, de uitvoering en de resultaten van de onderscheiden projecten. Je stuurt op geld en mitigeert de projectrisico’s. Je rapporteert over de voortgang aan de opdrachtgever/voorzitter van de stuurgroep.

Na de verkiezingen van 22 november 2023 hebben vier politieke partijen een proces gestart om te komen tot een nieuw kabinet.

Uitkomst van dit traject is onder meer de oprichting van 3 nieuwe ministeries en hernoemen van bestaande ministeries. Voor EZK en LNV betekent dit traject:
1.Uitvaren van het Groningen dossier naar BZK.
2.Hernoemen van EZK naar Economische Zaken (EZ).
3.Oprichten van een nieuw ministerie van Klimaat en Groene Groei (KGG).
4.Hernoemen van LNV naar Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN).

EZK en LNV hadden al de nodige ervaringen met departementale herschikkingen. Zo werd in oktober 2010 besloten tot de fusie van EZ en LNV tot EL&I en werd in oktober 2017 besloten tot heroprichting van LNV, nadat daarvoor EL&I al werd hernoemd tot EZ. Ervaringen uit die trajecten worden hergebruikt, door gebruik te maken van personen met kennis en documenten waarin deze kennis is vervat.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat staat voor een duurzaam, ondernemend Nederland. We zetten ons in voor een uitstekend en cultuur ondernemersklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Door de juiste randvoorwaarden te creëren en door ondernemers de ruimte te geven om te vernieuwen en te groeien. Door aandacht te hebben voor onze natuur en leefomgeving. Door samenwerking te stimuleren tussen onderzoekers en ondernemers. Zo bouwen we onze topposities in landbouw, industrie, diensten en energie verder uit en investeren we in een krachtig en duurzaam Nederland.

Ministerie van Economische Zaken, voor een duurzaam, ondernemend Nederland

Eisen:
  • WO werk- en denkniveau en ervaring op strategisch bestuurlijk adviserend niveau, (deels) opgedaan binnen een overheidsorganisatie (5 jaar)
  • Programmamanagementervaring in een politiek bestuurlijke omgeving (5 jaar)
  • Ervaren in het doorgronden van complexe ICT vraagstukken rekening houdend met verschillende (politieke) belangen (5 jaar)
  • Je bezit de vaardigheden om direct met het bestuur te opereren en hen met raad en daad te adviseren over de ontwikkelingenen projecten in het (programma5 jaar)

Wensen:
  • Programmamanagement
  • Projectmanagement
  • Changemanagement
  • MSP
  • Ervaring met fusies of splitsingen in de publieke sector is een pré
  • Werkervaring in de ICT bij ministeries is een pré

Competenties:
  • Leiderschap
  • Resultaatgerichtheid
  • Verbindingskracht
Deze vacature is ingetrokken op 2-8-24 om 10:11. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen