Spoedaanvraag: Hoofd IT operatie CC 22059374

OMSCHRIJVING

Het Competentie Centrum (CC) is de vanzelfsprekende partner als het gaat om tijdig alloceren van de juiste projectleiders, adviseurs, portfoliomanagers en programmamanagers voor de IT-organisatie van Defensie. Wij streven daarbij naar de beste match voor medewerker en organisatie.De medewerkers zijn hét kapitaal van het Competentie Centrum zijn. Met eersteklas opleidingsprogramma's en kennisuitwisseling stimuleren we professionaliteit en vakmanschap. Via de vakgroepen bieden we alle JIVC collega's toegang tot een professioneel netwerk.Het CC bestaat uit 12 Competentie managers, 260 vaste medewerkers en 200 inhuurmedewerkers


Taken: 1. (hoofdtaak): Allocatie:
Er zijn ruim 500 lopende opdrachten vanuit het IT-bedrijf om te vervullen en op elke opdracht moet de beste match komen (intern dan wel inhuur)Er is een structurele overvraag voor inzet van projectmanagers van het CC, wat resulteert in feit dat er geprioriteerd moet worden. Er moet worden onderzocht of er een andere toewijzing/allocatie proces mogelijk is om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de kennis/kunde van de (zeer) ervaren en schaars beschikbare projectleiders, adviseurs, portfoliomanagers en programmamanagers.Bijvoorbeeld: Er wordt nu gedacht aan het inzetten van zeer ervaren projectleiders op de start van het project en deze dan door een minder ervaren projectleider te laten uitvoeren.

Dit proces vraagt een nieuwe aanpak, een veel frequentere wisseling van projectleiders op een project en daarmee ook dat de kennis nog beter geborgd wordt in systemen/mensen.

Dus: Er wordt kennis gevraagd op het gebied van Resourcemanagement.
1. Plannen, coördineren en aanleveren input vanuit CC voor JIVC bedrijfsplannen zoals OPD/ Uitvoeringsplan
2. Managen van de Inhuur taken van het CC (pilot inhuurpool vooruit inhuren van Projectleiders + beslissingen voor verleningen, etc.)
3. Administratieve taken, zoals: Maken van rapportages over KPI’s, goedkeuren uren van CM / vakgroepen, ATB’s goedkeuren/laten maken
4. Handboek CC up to date houden (procesbeschrijvingen CC)
5. Borgen van vernieuwingen in processen in operatie: zoals gezonde projectbeheersing. (ervaringsbeeld van projectleiders gebruiken voor allocatie)
6.Dagelijks aanspreekpunt voor competentiemanagers en sectiehoofden / portfoliomanagers voor nieuwe aanvragen / functionele problemen met mensen die vanuit CC zijn ingezet etc.


EISEN BIJ DEZE AANVRAAG

Kandidaat heeft een WO diploma


Kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring met leidinggeven aan HBO/WO - niveau, leidinggevenden in detacheringsgerichte organisatie (Minimaal: Directe Span of control 15 VTE, indirect 200 VTE)


Kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met Prince-2 en Agile bestuurde IT-projecten


Kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met resourcemanagement (Inhuur/reqruitement/allocatie(matchen) van projectmanagers op basis van CV's en beschikbare profielen op IT Projecten)


Kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met opstellen van rapportages op basis van Key Performance Indicatoren (ie. Functioneringsgesprekken, klant tevredenheid)


WENSEN BIJ DEZE AANVRAAG

  • Kandiaat dient bij voorkeur per 1 september te starten

  • Kandidaat kent bij voorkeur een hoge mate van Organisatiesensitiviteit, Omgevingsbewustzijn, Netwerkvaardigheid, Organisatiegerichtheid, Samenbindend leiderschap en innovatief handelen, bij voorkeur bij Min. van Defensie.

  • Kandidaat heeft bij voorkeur een WO diploma bedrijfskunde

Deze vacature is ingetrokken op 2-8-24 om 10:11. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen