Test Automation Engineer 2 FTE 2024-GV-10215

Ministerie van Financiën (Belastingdienst)


Als test automation engineer borg je de kwaliteit van de te ontwikkelen applicaties. Je houdt je bezig met het up-to-date houden van de geautomatiseerde regressie testset en het test framework. Binnen je scrumteam krijg je alle ruimte om je te verdiepen in vernieuwende technieken, zolang je maar bijdraagt aan de ontwikkeling van het team. Waar nodig draag je bij aan informatieanalyse of verricht je scrum (ceremonie) taken.

Je voornaamste verantwoordelijkheden zijn:
- Het uitschrijven, ontwikkelen en uitvoeren van geautomatiseerde frontend & API's testen m.b.v. Robot Framework
- Het proactief opzoeken, analyseren en oplossen van bugs
- Het debuggen van geautomatiseerde test cases
- Faciliterend in de organisatie en tijdens gebruikers acceptatie testen
- Collega's opleiden, ondersteuning bieden en het geven van presentaties m.b.t. het test automatiserings vak, ook buiten het eigen team

Voel jij je verantwoordelijk voor kwaliteit en heb je een passie voor (geautomatiseerd) testen? Heb je ervaring met testen en het gestructureerd toepassen van testautomatisering? Blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en vind je het leuk om deze toe te passen in je werk? Ben jij de nieuwe test automation engineer van de afdeling Generiek Kantoor en Toezicht (GKT) van de Belastingdienst?

Binnen de afdeling GKT zijn we verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van generieke kantoorapplicaties die organisatiebreed worden gebruikt. Die bouwen, testen, onderhouden en hosten wij met de nieuwste technieken om de dienstverlening van de Belastingdienst te verbeteren. Binnen de Agile Release Train Generieke KantoorOndersteuning (ART GKO) sta je aan de basis van de ontwikkeling van de generieke basis die door de rest van de afdeling wordt gebruikt in de oplevering van Kantoorapplicaties. Binnen de ART GKO werken op dit moment 25 collega's verdeelt over 4 scrum teams. Door de relatief kleine ART is de cultuur snel en wendbaar. Het werk innovatief en resultaatgericht, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Het is een lerende omgeving met professionele medewerkers die zelfstandig handelen; in lijn met de missie en ambitie van de afdeling. Binnen het team is er een enthousiaste en leergierige sfeer met als resultaat dat iedereen mee wil en kan werken in de verschillende disciplines.

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment en cultuur door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen:
  • Kennis en ervaring met testautomatisering m.b.v. Robot Framework (en Python) (5 jaar)
  • Ervaring met het testen van API’s (2 jaar)
  • Ervaring met integratietesten (2 jaar)

Wensen:
  • Je begrijpt hoe backwards compatible applicaties werken en de impact hiervan op testwerkzaamheden.
  • Je hebt een proactieve mindset, waarbij je op een constructieve manier de samenwerking opzoekt. Daarnaast sta je sterk in je schoenen en laat je je niet aan de kant zetten.

Competenties:
  • - Analyseren - Omgevingsbewustzijn - Resultaatgerichtheid - Samenwerken - Plannen en organiseren

Deze vacature is ingetrokken op 8-8-24 om 16:44. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen