Als Medior Mendix Developer bouw je low-code applicaties met het Mendix platform. Je ontwikkelt wat grotere Mendix-applicaties binnen de Marechaussee. Dat kunnen operationele systemen zijn, maar ook oplossingen die meer in de bedrijfsvoeringsondersteuning zitten.
Kleinere applicaties bouw je zelfstandig, waarbij de senior je helpt met het valideren van de door jouw ontworpen architectuur. Grotere applicaties ontwikkel je samen met een senior, al dan niet in een team met andere medioren, junioren en senioren. Junioren geef je daarbij advies over ontwikkelpatronen.
Werken binnen Defensie betekent dat je werkt in een uitdagend IT-landschap. Bijzondere aandacht tijdens de bouw van de software zijn de DevSecOps principes. Al vanaf het eerste idee wordt Security by design en Privacy by Design toegepast. Je probeert hier tijdens je werk zoveel mogelijk rekening mee te houden.
Low-code betekent dat je af en toe ook te maken krijgt met high-code oplossingen elders binnen het applicatieportfolio van Defensie. Hier en daar heb je al eens kennis gemaakt met high-code ontwikkeling en je hebt al wel eens een paar regels Java geschreven. Met een beetje hulp van een senior collega ben je in staat om API's in je oplossing te integreren. Daarnaast vind je het leuk om je verder te ontwikkelen op het gebied van Java, maar heel veel ervaring is nog niet nodig.
De low-code teams worden binnen Defensie opgezet als DevOps-teams. Alles wat je maakt, wordt dus ook in de basis door jou beheert. Tijdens de bouw heb je ook aandacht voor de documentatie en de compliance, zodat je applicatie zodra hij af is meteen aan kan.
Defensie zit door heel Nederland, dus reizen kan onderdeel uitmaken van je functie. De standplaats is Den Haag, maar werkzaamheden (bijvoorbeeld overleggen) kunnen ook op andere locaties plaatsvinden.
Als Medior Mendix developer maak je deel uit van het STAC@K-team (Software, Tooling and Collaboration @ KMar). Dit kleinschalige multidisciplinaire DevOpsteam zorgt voor de realisatie van kleine tot middelmatig grote toepassingen op afdelings-/brigadeniveau. Hiervoor gebruiken zij verschillende platformen, te denken aan: (public) Cloud, SharePoint, RPA, Low Code en High code.
De Koninklijke Marechaussee (KMar), onderdeel van het ministerie van Defensie, zit in een transitie naar een informatie gestuurde organisatie die daardoor effectiever en efficiënter optreedt. Een organisatie die, zo nodig in samenwerking met partners, tijdelijk zwaartepunten aanbrengt in de uitvoering van een taak of een bepaald gebied en daardoor in staat is om daadkrachtig op te treden en zodoende een betrouwbare en flexibele organisatie te zijn voor de veiligheid van de staat waardoor zij meerwaarde biedt voor haar gezag en de keten.
Technologische of juridische veranderingen leiden tot vernieuwing in bestaande operationele capabilities. Een voorbeeld hiervan is de grenspassage op vliegvelden. De essentie van het optreden blijft gelijk, maar technologische ontwikkelingen dwingen de KMar haar werkwijze, infrastructuur en informatievoorziening voortdurend aan te passen en daarmee ook de hulpmiddelen en de opleiding van het personeel.
De toename van mobiliteit en communicatiemogelijkheden maken dreigingen minder lokaal en nopen tot een andere besturing. Het belang van samenwerking neemt daardoor toe. Niet alleen verbetert samenwerking de prestaties van de KMar, het stelt ook eisen aan de werkwijze in het algemeen en het gebruik en delen van informatie in het bijzonder. Bovendien neemt het aantal partijen waarmee samengewerkt wordt steeds toe.
De veelheid aan taken van de Marechaussee, de snel veranderende situaties waarin hij of zij zich kan bevinden en de dynamiek daarin vereisen dat die Marechaussee steeds geïnformeerd moet zijn over zijn situatie. Eigenlijk willen we dat hij of zij steeds optimaal geïnformeerd is en daarmee beschikt over informatiedominantie.
Wat gebeurt er op dit moment in mijn directe omgeving? Welke middelen heb ik tot mijn beschikking om daar adequaat op te reageren? Welke handelingen kan en mag ik in dit geval uitvoeren? Waar zijn mijn collega’s op dit moment en hoe snel kunnen zij ter plaatse zijn?
JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig
kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft
techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden
geleverd.
Eisen:
Wensen:
Deadline: dinsdag 1 oktober 2024 16:00 uur